fbpx

065 / 3626 - 131        

pozadina viper konacna2

pozadina viper MOBILNI 2

Zašto iPhone prikazuje grešku nakon zamene ekrana/stakla?

Počevši od modela iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max, Apple je odlučio da obavesti korisnike svojih uređaja o svakoj popravci ekrana ili baterije koja nije izvršena u njihovom ovlašćenom servisu.

Poruka koja se pojavljuje u notifikacijama 5 dana nakon servisa izgleda ovako:

iphone important display message

 

 

Nakon 5 dana korišćenja ova notifikacija će nestati, ostaće samo obaveštenje u General/About meniju:

ios15 iphone13 pro settings general about parts unknown part

Ova poruka ne znači da na telefonu nije originalan Apple ekran već samo da je zamenjen u neovlašćenom servisu, ista bi se pojavila sve i da uzmete dva nova iPhone-a i premestite originalne ekrane s jednog na drugi.

Čip zbog koga dolazi do ove poruke se nalazi na flet kablu touchscreen-a (to je sloj koji se nalazi između zaštitnog stakla i samog ekrana). Njegovo prebacivanje na novi ekran (touchscreen) je moguće ali izuzetno komplikovano i rizično po sam ekran jer je zalepljen na flet kabl:

iPhone 11 touch ic

Na slici iznad je Staklo+Frejm+Touch za iPhone 11 a žutom bojom je obeležen čip s podacima touchscreen-a.

Dobra stvar je što je pomoću odgovarajućih uređaja moguće iskopirati parametre sa starog na novi ekran (touchscreen) kako bi i nakon zamene na telefonu radila True Tone opcija.

Ukoliko ste na ekranu vašeg uređaja radili samo zamenu stakla (reparaciju) a pojavila se greška, to je zato što je u nekim slučajevima neophodno zameniti i touchscreen prilikom reparacije jer često zna da prestane da funkcioniše u nekim delovima ekrana prilikom odvajanja od slomljenog stakla.

*Na tržištu postoje i zamenski ekrani (kopije) koji ne izbacuju grešku nakon zamene, tako da je ova politika Apple-a totalno izgubila smisao

 

Ukoliko imate neko pitanje vezano za ovu temu slobodno nas kontaktirajte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 065/3626-131.

Štampa El. pošta

Viper Servis

065 / 3626 - 131
info@viper.rs

Radni dani: 9h - 17h
Subota i nedelja: neradan dan